Strong Mindz

De laatste jaren kreeg ik steeds vaker de vraag voor coaching met betrekking tot weerbaarheid. Ik ben in 2021 een opleiding tot Rots & Water trainer gaan volgen bij het Gaduka Institute. Sindsdien geef ik met veel plezier en passie weerbaarheidstrainingen op zowel het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs. Ook mag ik steeds vaker jongeren 1 op 1 trainingen geven om hen weerbaarder, sterker, mentaal krachtiger en meer zelfvertrouwen te geven.

Mijn missie is om mensen en vooral kinderen de tools te geven om de beste versie van zichzelf te worden. Dit door meer zelfvertrouwen te ontwikkelen met behulp van de combinatie van coaching en sporten. Ik daag jou uit en bouw daarmee aan jouw zelfvertrouwen! Zodat jij obstakels letterlijk en figuurlijk gaat overwinnen. Ik breng op professionele wijze jouw wensen, verbeterpunten en doelstellingen in kaart en maak hier de juiste strategie voor op.

Zelf ben ik op 7-jarige leeftijd begonnen met Tae-Kwondo omdat ik last had van astma, bronchitis en hooikoorts. Volgens mijn toenmalige huisarts kon ik door het beoefenen van een vechtsport, mij het beste lichamelijk ontwikkelen en mijn ademhaling beter onder controle krijgen. Naast het verbeteren van mijn lichamelijke conditie en het overwinnen van mijn astma, kreeg ik meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen door Tae-Kwondo. Het psychische gedeelte van sporten vind ik dan ook fascinerend, hoe push je jezelf steeds verder en verder, om je grenzen te kunnen verleggen.

De weerbaarheidstrainingen aan kinderen op scholen zijn gericht om het zelfvertrouwen te vergroten, beter leren samen te werken, voor jezelf en anderen opkomen en dit door middel van een sociaal emotionele competentietraining. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving leren en opgroeien. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn op school en zodoende het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik merk dat veel kinderen in deze tijd moeite hebben met het maken van echte vrienden, omgang in groepen en dat er veel meeloopgedrag plaatsvind op scholen. Wat weer vaak leidt tot pesten en uitsluiting van kinderen binnen een klas of groep. Door middel van Rots & Water trainingen kunnen de kinderen vaardigheden ontwikkelen om mentaal sterker te worden, beter voor zichzelf en voor anderen op te komen. Maar ook leren ze om beter samen te spelen en samen te werken op school. Dit gebeurt op een andere manier dan in de schoolbanken maar door juist veel te bewegen en te ervaren! Onderwerpen die aan bod komen tijdens de trainingen zijn:

 • Stevig staan, centreren, gronden en ademhaling.
 • Het leren lezen en beter begrijpen van lichaamstaal.
 • Het herkennen en aangeven van jouw eigen grenzen en die van anderen.
 • Kiezen voor jezelf en je desnoods afsluiten van groepsdruk (rotskwaliteit).
 • Je verplaatsen in de ander, vriendschap en verbondenheid (waterkwaliteit).
 • Werken aan je zelfvertrouwen.
 • Omgaan met pesten en nare opmerkingen.
 • Boksen in het kader van emotieregulatie en krachtregulatie.
 • Leren samenwerken als groep.
 • Zelfreflectie (terugkijken op jouw gedrag en het effect daarvan op anderen).
 • Zelfbeheersing.

De weerbaarheidstrainingen van Strong Mindz zijn interactieve trainingen welke bestaan uit bewegen, doen, reflecteren en ervaren. Samen helpen wij elkaar sterker te maken!

Het is een bewustwordingsproces waarbij wij eigen gedrag reflecteren, onderwerpen bespreekbaar maken en voelen wat er in ons lichaam en hoofd allemaal gebeurd.

Wil jij meer informatie over individuele coachingstrajecten, weerbaarheidstrainingen of Rots & Water trainingen op scholen, klik dan op de volgende link:  https://www.strongmindz.nl