Basic Boxing Cursus

Een paar keer per jaar wordt er een Basic Boxing Cursus (basis cursus boksen) gegeven waarbij de basisbeginselen van het boksen worden behandeld. In een periode van 8 weken, wordt je het technisch goed kunnen uitvoeren van de verschillende stoten aangeleerd. De cursus wordt gegeven door een ervaren bokser met wedstrijdervaring en is erkend door de Nederlandse Boksbond als bokstrainer. Deze cursus staat niet in het teken van intensiteit maar veel meer in het teken van de technische uitvoering van het boksen. Dat betekend niet dat je niet gaat zweten, de training begint altijd met een pittige warming up. Immers boksers hebben nou eenmaal een goede conditie nodig en daar beginnen we dan ook mee. Ook in de warming up wordt aandacht besteed aan de juiste uitvoering van de oefeningen tijdens de warming up. Daarna gaan we over naar de kern van de les en daarin wordt veel aandacht besteed aan:

  • voetenwerk,
  • de juiste stootafstand hanteren,
  • de juiste uitvoering van de stoten,
  • heupen en voeten indraaien en
  • hoge dekking na het stoten.

Wil jij ook aan je techniek werken of juist beginnen met boksen, dan is deze cursus perfect voor jou! De kosten zijn voor niet-leden €200,- en voor leden €100,- Bel op 06-85117538 of mail voor meer informatie naar info@werfit.nl

De eerst volgende Basic Boxing cursus zal zijn op: dinsdag 10 september 2024 om 19:30 uur. De locatie is MFA het Schakelveld in Baggelhuizen, adres is; Witterhoofdweg 1A. Opgave kan via het contactformulier en/of via de app.