Kids Boxing

Kids Boxing is er voor de jeugd van de leeftijd 12 t/m 15 jaar. Het is een combinatie van boksen, circuittraining, de juiste bokstechnieken aanleren en wij gebruiken spelvormen om de kids te leren samenwerken. Onder begeleiding van een ervaren bokstrainer wordt jouw kind het boksen op een leuke en positieve manier aangeleerd. Hiermee trainen wij o.a. het doorzettingsvermogen van de kids, het zelfvertrouwen wordt vergroot, mentaal & fysiek worden ze een stuk sterker en ze leren zowel met ups en downs omgaan in groepsverband.

Er is gekozen vanaf de leeftijd van 12 jaar omdat dan het echte “kinderlijke” er dan van af is en de kids dan ook echt leren boksen in plaats van spelletjes spelen. Er wordt alleen op het lichaam gestoten tijdens het sparren tenzij de beide kids een bokskap op hebben, deze dient overigens zelf aangeschaft te worden. Handschoenen, springtouwen en dergelijke kunnen altijd geleend worden maar bokskappen en bitjes dienen zelf aangeschaft te worden, dit ook in verband met de hygiëne.

Onder leiding van een ervaren bokstrainer aangesloten bij de Nederlandse Boksbond (NBB) worden de trainingen opgezet en begeleidt. Ik heb voor het RTC (Regionaal Trainings Center) District Noord voor de Jeugd, dat zijn de bokstalenten uit het Noorden, 2 jaar lang het programma opgezet en de trainingen uitgevoerd voor de NBB. Bij wedstrijdboksen heb ik vaak gezien dat het onderschat wordt door zowel trainers als ouders, hoe zwaar boksen mentaal kunnen zijn voor de kids, vooral na een verliespartij. In mijn opinie dienen boksers en met name kinderen moeten goed begeleid worden tijdens het boksen anders kan je het tegenovergestelde bereiken en worden ze juist bang. Het op een positieve manier aanbieden van bokstrainingen en er scherp bovenop zitten tijdens het sparren zorgen ervoor dat de kids mentaal sterker worden en meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast is het boksen hip, super intensief en heel leuk om te doen. De kids kunnen hun energie kwijt, hebben veel plezier, kunnen hun frustraties kwijt en leren op een uitdagende manier omgaan met elkaar. Kortom kom gerust eens kijken en laat uw kind een proeflesje vrijblijvend meedoen!

Prijzen

1 kind.
€ 25,-
per maand.
3 kinderen.
€ 60,-
per maand.

Dinsdag:

18:30 – 19:30 uur Kids Boxing – 12 t/m 15 jaar.

Lariks Vincent van Gogh – Selma Lagerlöflaan 1 in Assen.
Bij regen is het bij Quintus Dr. Nassau College – Mr. Groen van Prinstererlaan 98.

 

Donderdag:

18:30 – 19:30 uur Kids Boxing – 12 t/m 15 jaar.

Lariks Vincent van Gogh – Selma Lagerlöflaan 1 in Assen.
Bij regen is het bij Quintus Dr. Nassau College – Mr. Groen van Prinstererlaan 98.